Chaos in Bologna: Even bang voor schade aan mijn auto, zo vaak sloegen ze erop

Chaos in Bologna: "Even bang voor schade aan mijn auto, zo vaak sloegen ze erop"

9 maart - 19:00
1

Bologna is dé verrassing van dit seizoen in de Serie A. De ploeg van onder meer Alexis Saelemaekers, Joshua Zirkzee en Jhon Lucumi staat momenteel op een vierde plaats. Champions League-voetbal lonkt in de stad uit Noord-Italië.

Bologna is bezig aan een indrukwekkende reeks, de laatste zes wedstrijden werden allen gewonnen. Waaronder de wedstrijd op bezoek bij directe concurrent Atalanta. Na afloop werd de terugkerende spelersbus van Bologna door supporters opgewacht met vuurwerk. "Het was lekker chaotisch, echt Zuid-Europees", begint Bologna-speler Beukema tegenover NU.nl. "Ik heb vanuit de bus filmpjes gemaakt om het te kunnen laten zien aan het thuisfront. Daarna heb ik mijn telefoon weggedaan om te genieten."

Het werd een heuse chaos, zo vertelt Beukema. "Toen ik daarna langs die supporters reed, was ik even bang dat ik schade zou hebben aan mijn auto. Zo vaak sloegen supporters erop. Ach, dat is toch geweldig? Als de club het goed doet, zijn mensen daar de hele week blij. In de stad leeft het enorm."

"Wij zijn de verrassing van de competitie", vertelt Beukema. Bologna, dat in 2015 nog uitkwam in de Serie B, neemt het zaterdagavond op tegen koploper Inter. Beukema moet dan onder meer Lautaro Martínez en Marcus Thuram van scoren af zien te houden.