'Inter heeft een opvallend transferplan met OHL-doelman Leysen'

'Inter heeft een opvallend transferplan met OHL-doelman Leysen'

22 maart - 14:10
1

Dit seizoen brak Tobe Leysen helemaal door bij OH Leuven. De 21-jarige doelman veroverde een plek in de basisopstelling en speelde zich ook al in de kijker van onder meer Inter. Komt het ook tot een transfer?

Samir Handanovic ging de doelman al bekijken in Leuven en de interesse blijkt ook concreet. Maar Leysen is niet de enige optie voor de Italiaanse topclub. Handanovic werd namelijk ook gespot bij de wedstrijd tussen Monza en AS Roma, waar hij naar verluidt in de tribune zat voor Michele Di Gregorio, de doelman van Monza.

Volgens Tuttosport is het goed mogelijk dat Inter simpelweg beide doelmannen zal proberen binnen te halen. De 27-jarige Di Gregorio zou in dat geval volgend seizoen de tweede doelman achter de huidige titularis Yann Sommer moeten worden, terwijl de veel jongere Leysen wordt klaargestoomd om op termijn de positie van Sommer en/of Di Gregorio over te nemen.

Het plan is om Leysen in eerste instantie te verhuren. Maar voordat dit gebeurt, moet Inter OH Leuven verleiden met een goed bod en Leysen zelf overtuigen dat een overstap naar Italië op dit moment in zijn carrière de juiste keuze is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.