Bizot blikt terug op moeilijke KRC Genk-periode: Het was problematisch

Bizot blikt terug op moeilijke KRC Genk-periode: "Het was problematisch"

24 maart - 16:19

Marco Bizot is momenteel een sterkhouder bij de Franse club Stade Brest en lijkt binnenkort een nieuwe stap te gaan zetten. In het verleden kwam hij nog uit voor KRC Genk, waar hij een moeilijke periode kende. Hij blikte daar nu nog eens op terug.

In de zomer van 2014 werd Bizot door KRC Genk naar België gehaald. Hij kwam drie jaar uit voor de Limburgers, maar wist niet te overtuigen en vertrok uiteindelijk transfervrij naar AZ. "Daar heb ik een moeilijke tijd gehad", zegt Bizot nu over zijn periode bij KRC Genk aan Voetbal International.

"De aanpassing en de opstart verliepen problematisch. De situatie met de andere keepers en ook met de fans was niet goed. Dat maakte het heel lastig allemaal", aldus Bizot nog. "Van tevoren kun je zoiets niet inschatten."

Bizot trok naar Nederland en herpakte zich helemaal. "De volgende keuze was belangrijk voor het vervolg van mijn carrière. Gelukkig pakte dat goed uit. Daarna heb ik vier fantastische jaren bij AZ gehad", aldus Bizot nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.