Vázquez legt als invaller indrukwekkende statistieken voor bij Anderlecht

Vázquez legt als invaller indrukwekkende statistieken voor bij Anderlecht

26 februari - 17:35 Laatste update: 17:37
11

RSC Anderlecht won zondag met 1-2 van Club Brugge. Dat kwam mede door Luis Vázquez. De invaller viel in en scoorde al snel toen hij tussen de lijnen kwam. Vázquez was daarmee niet aan zijn proefstuk toe.

Anderlecht legde afgelopen zomer 4,5 miljoen euro neer om Vázquez weg te halen bij Boca Juniors. De 22-jarige spits had – begrijpelijk – even een aanpassingsperiode nodig, maar voelt zich ondertussen almaar beter bij Anderlecht. Kasper Dolberg is voorlopig duidelijk nog altijd de eerste keuze van Brien Riemer, maar het huidige succes van Anderlecht is zeker ook te danken aan Vázquez.

In zijn voorbije 5 wedstrijden wist Vázquez liefst 4 keer te scoren. Hij trof raak als invaller tegen KV Mechelen (2-2), Charleroi (1-3), STVV (4-1) en Club Brugge (1-2). Enkel tegen KAA Gent – toen hij in de basis stond – wist hij in de voorbije matchen niet te scoren. De stempel van de ideale invaller is dus voor Vázquez niet ver weg.

Tegen Club Brugge bleef Vázquez 76 minuten op de bank. Daarna had hij amper 3 minuten nodig om het Jan Breydelstadion stil te krijgen. Ook tegen STVV had de Argentijnse spits amper 3 minuten nodig om de netten bol te zetten. Mechelen kon Vázquez nog 4 minuten van een doelpunt houden. Tegen Charleroi duurde het iets langer. Toen mocht Vázquez al na 63 minuten tussen de lijnen komen. Zijn doelpunt viel pas 22 minuten later.

In de Jupiler Pro League zit Vázquez ondertussen aan 7 doelpunten en 1 assist. Die maakte hij in 25 optredens (575 speelminuten). Maatje Dolberg zit in de competitie aan 12 goals en 2 assists. De Deen speelde mee in 26 duels (1.1915 speelminuten).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.