Wijndal (Antwerp) denkt al aan terugkeer: Dat wil ik graag bij Ajax laten zien

Wijndal (Antwerp) denkt al aan terugkeer: "Dat wil ik graag bij Ajax laten zien"

24 februari - 21:18

Owen Wijndal, de gehuurde verdediger van Royal Antwerp FC, heeft nog altijd een duidelijk doel voor ogen: slagen bij Ajax. De verdediger pakt inmiddels zijn wedstrijden mee bij Antwerp, maar komende zomer keert hij graag terug naar Amsterdam. Met de meeste jongens van Ajax heeft Wijndal ook nog goed contact.

Wijndal wil in ieder geval komende zomer voor zijn plek strijden als hij van Antwerp terugkeert naar Ajax. "Het is niet bekend wie de trainer is. Natuurlijk wil ik terug en alles spelen, zodat ik kan laten zien wat ik kan. Dat wil ik graag bij Ajax en daarom ben ik ook naar Ajax gegaan. Het kan ook zomaar anders lopen. Dat heb ik niet volledig zelf in de hand. Hoe ziet Ajax het? En hoe zie ik het? Het hangt van zoveel factoren af", vertelt Wijndal in gesprek met Ajax Showtime.

De malaise bij Ajax zag Wijndal dus vanaf een afstandje, maar de verdediger volgde de wedstrijden wel. "Het is moeilijk, maar ik kreeg wel alles mee. Ik spreek nog veel jongens en heb iedere wedstrijd gekeken wanneer ik zelf niet hoefde te spelen. Dan zie je ook wel dat het niet gaat zoals het moet gaan. Het hangt van heel veel dingen af. Niet alleen de spelers, maar ook alles eromheen. Ik zie wel dat iedereen zijn stinkende best doet."

Bergwijn
Wijndal neemt Steven Bergwijn als voorbeeld van een speler die in een slecht draaiende ploeg speelt. "Bergwijn is een van de beste voetballers waarmee ik heb gespeeld, individueel gezien. Het heeft met het team te maken. Stel dat hij of ik in het seizoen 2018/19 zou zijn gekomen, in zo'n ingespeeld team, dan is het veel makkelijker dan wanneer je in een heel nieuw team komt."