Rits: ''Deed vijf jaar lang mijn job in Brugge en nu doe ik dat in Anderlecht''

Rits: ''Deed vijf jaar lang mijn job in Brugge en nu doe ik dat in Anderlecht''

23 februari - 11:35
10

Mats Rits maakte afgelopen zomer een pikante transfer. De middenvelder verruilde Club Brugge voor RSC Anderlecht. Rits deelde zijn overwegingen voor deze keuze.

Rits is duidelijk in zijn verhaal. ''Vijf seizoenen lang heb ik alles gegeven aan Brugge, vandaag geef ik alles voor Anderlecht'', vertelde Rits aan RTBF.

De rivaliteit tussen de clubs weerhield Rits er niet van om voor Anderlecht te kiezen. ''Als ik aarzelde voordat ik hier tekende, omdat ik de rivaliteit tussen de twee clubs kende? Niet echt... Het is waar dat Brugge de afgelopen jaren de dominant in België, maar Anderlecht is altijd een instituut gebleven'', zei Rits.

Rits hoefde niet weg. ''Ik had in Brugge kunnen blijven, niemand duwde me eruit, maar ik arriveerde daar aan het einde van mijn contract: het was het juiste moment om te vertrekken en iets nieuws te ontdekken'', aldus Rits.

Sinds zijn komst heeft Rits 25 wedstrijden gespeeld in het shirt van RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.