'Feyenoord, PSV en Ajax mooi, maar speel liever tegen Bayern en Leverkusen'

'Feyenoord, PSV en Ajax mooi, maar speel liever tegen Bayern en Leverkusen'

17 februari - 14:40 Laatste update: 15:24
1

Voor Sepp van den Berg geniet een transfer naar PSV, Feyenoord of Ajax op dit moment niet de voorkeur. De 22-jarige verdediger, die door Liverpool wordt verhuurd aan FSV Mainz 05, blijft liever in het buitenland actief.

Van den Berg weet nog niet hoe zijn toekomst eruitziet bij The Reds, waar hij een contract tot medio 2026 heeft. "Als ik terugga naar Liverpool kan het zijn dat ze willen dat ik blijf. Als ik merk dat veel speeltijd er niet inzit, dan moet ik misschien zelf de keuze maken om wel weg te gaan. Voor mij is het echt belangrijk dat ik speel", zegt hij in een interview met VoetbalNieuws.

"De jaren hiervoor heb ik niet het gevoel gehad dat ik elke wedstrijd naast Virgil (van Dijk, red.) in de basis zou staan bij Liverpool", vervolgt Van den Berg. "Hoe dat komende zomer gaat zijn, dat weet ik nog niet. Ik vind dat ik mezelf goed ontwikkel. Het niveau bij Liverpool kan ik aan, ik kan mee, maar om dan basisspeler te worden is natuurlijk nog wel een verschil. Virgil en Konaté zijn geen kleine jongens. Ik weet dat het lastig zal worden."

De laatste jaren kozen spelers als Jerdy Schouten en Calvin Stengs (ex-Royal Antwerp FC) bewust voor de Eredivisie-top, ook met het oog op Oranje. De kans dat Van den Berg hun voorbeeld volgt is klein, hoewel hij afgelopen zomer interesse genoot van Ajax. "Het buitenland vind ik leuker. Het niveau is hoger. Niks ten nadele van de Eredivisie. PSV draait aardig goed op dit moment, alleen het basisniveau in Duitsland is hoger. Daarvoor doe ik het."

"Ik speel liever met Mainz tegen Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Noem het maar op. Zelfs Köln is een grote club met een mooi stadion en veel fans. Natuurlijk zijn clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en zelfs AZ mooi, maar het buitenland trekt me meer", aldus Van den Berg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.