Warlesons plan B: Ik zou bij mijn schoonvader werken in de fabriek

Warlesons plan B: "Ik zou bij mijn schoonvader werken in de fabriek"

17 februari - 11:14
1

Cercle Brugge doet er alles aan om een plekje in de Champions' Play-Off te vergaren. Doelman Warleson is één van de exponenten van de huidige successen. De Braziliaan behoort anno 2024 tot de betere sluitposten in de Jupiler Pro League, maar dat lot hing lange tijd aan een zijden draadje. 

In zijn jongere jaren lukte Warleson maar niet om een goede club te pakken te krijgen. Vanuit Brazilië kwam hij richting onze contreien, op aanraden van een Braziliaanse vriend die in Brussel woont. Eerst probeerde hij bij FC Emmen een contract te versieren, maar dat lukte niet. "Na Emmen kwam ik terecht bij KV Mechelen", doet Warleson zijn verhaal bij Het Laatste Nieuws. Bij Malinwa had men echter geen interesse in een nieuwe doelman. Meer dan zijn conditie onderhouden zat er niet in.

Op dat moment stond Warleson op het punt om zijn hoop te verliezen. "Stilaan kwam mijn plan B op de voorgrond. Mijn schoonvader werkt in een fabriek waar men onderdelen voor vrachtwagens maakt", schetst hij de context. Net wanneer Warleson Europa weer zou inruilen voor Brazilië, kwam er een verlossend bericht. "Toen belde Cercle Brugge plots", lacht hij.

De Vereniging nodigde Warleson uit voor een test. "Ik vloog hen achterna op winterstage richting Malta, vervolgens mocht ik de rest van de maand meetrainen in Brugge. Totdat ik uiteindelijk een contract kreeg." Dat gebeurde begin 2020. Ook in Brugge duurde het nog even voor hij zich helemaal kon profileren. Eigenlijk is Warleson pas dit seizoen voor het eerst de echte nummer één. Zijn dankbaarheid is dan ook groot. "Zonder Cercle was ik nu wellicht fabrieksarbeider in Brazilië." Toch bleef hij steeds ontspannen, ook in de donkerdere dagen. "Ik wist dat God mij zou helpen — dat heeft hij altijd gedaan", besluit Warleson vroom.