KAA Gent-sterkhouder Tissoudali streng: Veel refs in België hebben geen ballen

KAA Gent-sterkhouder Tissoudali streng: "Veel refs in België hebben geen ballen"

10 februari - 12:17
7

Bij KAA Gent was er de voorbije weken en maanden al flink wat kritiek op de scheidsrechters. Onder meer Hein Vanhaezebrouck haalde al uit, maar ook Tarik Tissoudali is niet helemaal tevreden over de wedstrijdleiding in ons land.

De Marokkaanse aanvaller van KAA Gent stoort zich vooral aan de mentaliteit van de scheidsrechters in ons land. "Ik vind dat veel refs in België geen ballen hebben, zoals ze in Nederland zeggen", zegt hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik mis persoonlijkheid. Ik mis scheidsrechters waar de spelers bang voor zijn", klinkt het.

Hij geeft ook een voorbeeld van de partij tegen RSC Anderlecht. "De scheids (Laforge, red.) heeft van bij het begin heel veel laten passeren. De kleine dingetjes floot hij niet — super, vond ik. En dan ga je dáár, bij het doelpunt van Julien, een overtreding zien? Is dat dan omdat je zó onder druk staat", vraagt Tissoudali zich af.

Maar er zijn nog wel meer dingen die beter kunnen volgens Tissoudali. "Heel vaak maak ik mee: ik vind de ene week een ref goed, en de week erop verkloot diezelfde ref een wedstrijd. Ze kunnen geen regelmaat leggen in hun prestaties", zegt hij nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.