'Skov Olsen niet speciaal, Gouden Schoen Alderweireld schande voor de aanvallers'

'Skov Olsen niet speciaal, Gouden Schoen Alderweireld schande voor de aanvallers'

10 februari - 11:00
82

Het Gala van de Gouden Schoen is afgelopen, waarin Royal Antwerp FC met alle prijzen ging lopen. De hoofdprijs was voor Toby Alderweireld, al zag KAA Gent-aanvaller Tarik Tissoudali dat niet graag gebeuren.

Zelf haalde Tissoudali amper vijf punten op de Gouden Schoen-verkiezing en eindigde hij daarmee op de 24e plek, samen met ploegmaat Sven Kums. Pionnen van RSC Anderlecht en Club Brugge kregen meer punten, wat Tissoudali toch niet helemaal begreep.

Bij Het Laatste Nieuws kreeg hij namelijk de vraag wie hij punten gegeven zou hebben. "Iemand bij Anderlecht? Op dit moment niet. Andreas Skov Olsen van Club Brugge? Hij is voor mij een standaard buitenspeler. Niet echt iets speciaals", aldus de Marokkaan.

Dat een verdediger zoals Alderweireld hem won, kan hem ook niet bekoren. Hij had liever een aanvaller de prijs zien pakken. "Ik vind Toby Alderweireld een topverdediger, maar het is een schande voor alle aanvallende spelers in onze competitie dat Toby de Gouden Schoen heeft gewonnen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.