Rangers en Clement boeken overwinning en komen op gelijke hoogte met Celtic

7 februari - 08:36 Laatste update: 08:50

Rangers van hoofdtrainer Philippe Clement heeft dinsdagavond extra spanning gezet op de Schotse titelstrijd. Rangers won met 2-1 in van Aberdeen in het Ibrox Stadium in Glasgow en komt op gelijke hoogte met eeuwige rivaal Celtic.

Rangers was baas in eigen huis tegen Aberdeen, ook al geeft de eindstand een nipte zege aan. Namens Rangers maakte Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge) in de zevende minuut de eerste treffer. Vlak voor rust kwam Aberdeen via Bojan Kiovski op gelijke hoogte.

In de tweede helft wist Rangers orde op zaken te stellen tegen Aberdeen. In de 72e minuut wist Todd Cantwell Rangers op voorsprong te zetten. In de 88e minuut kreeg Dujon Sterling nog een rode kaart bij Rangers, maar dat had geen invloed meer op het resultaat.

Nicolas Raskin (ex-Standard) bleef bij Rangers de hele match op de bank. Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) startte bij Rangers en werd in de 57e minuut vervangen voor Fabio Silva (ex-RSC Anderlecht).