De snelste spelers van de Premier League, Onana op zevende plaats

De snelste spelers van de Premier League, Onana op zevende plaats

6 februari - 16:20

Amadou Onana is geen trage jongen. Dit seizoen liet de Rode Duivel de zevende snelste snelheid van de Premier League noteren. Micky van de Ven is vooralsnog de snelste speler van het seizoen in de Premier League. Dat blijkt uit data van Sky Sports. De Nederlander heeft een topsnelheid van 37,38 kilometer per uur. 

Van de Ven kwam in de zomer voor een bedrag van ruim veertig miljoen euro over van Wolfsburg en was afgelopen seizoen ook al een van de snelste spelers van de Duitse competitie. Toen noteerde hij een topsnelheid van 36,35 kilometer per uur. In Engeland doet de 22-jarige Nederlander er nog een schepje bovenop. Van de Ven is net iets sneller dan Chiedozie Ogbene van Luton Town, met 36,93 kilometer per uur de nummer twee op de lijst. 

Pedro Neto van Wolverhampton Wanderers maakt de top-drie compleet. De Portugees noteerde een topsnelheid van 36,86 kilometer per uur. Ook Dominik Szoboszlai (Liverpool), Dara O'Shea (Burnley), Anthony Gordon (Newcastle United) en dus  Amadou Onana  (Everton) staan hoog op de lijst van snelste spelers uit de Premier League. 

Topsnelheid Premier League
01. Micky Van de Ven - 37.38 km/uur
02. Chiedoie Ogbene - 36.93 km/uur
03. Pedro Neto 36.86 km/uur
04. Dominik Szoboszlai 36.76 km/uur
05. Dara O'Shea 36.73 km/uur
06. Anthony Godon 36.68 km/uur
07. Amadou Onana 36.65 km/uur

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.