'FC Barcelona gaat contract van kapitein Sergi Roberto niet verlengen'

'FC Barcelona gaat contract van kapitein Sergi Roberto niet verlengen'

6 februari - 10:18 Laatste update: 13:20

In navolging van trainer Xavi Hernández lijkt FC Barcelona na dit seizoen van nog een kind van de club afscheid te nemen. De Catalaanse club is niet van plan om het aflopende contract van de 31-jarige Spanjaard te verlengen, meldt Relevo

De aanvoerder van Barcelona gaat naar alle waarschijnlijkheid het eerste slachtoffer worden van het vertrek van Xavi. In de komende dagen zal Deco, sportief directeur in Catalonië, hem en zijn omgeving gaan informeren over het besluit om de huidige verbintenis niet te verlengen, klinkt het. Roberto heeft een optie voor een extra jaar in zijn contract staan, maar deze wordt dus naar alle waarschijnlijkheid niet gelicht.

Roberto is geen vaste waarde meer binnen de lijnen, buiten de lijnen is hij nog altijd een sleutelfiguur. "Hij voegt heel veel toe. Ondanks de geringe speeltijd zet hij zich in voor het team en is hij belangrijk voor de jeugd", melden bronnen dicht bij de kleedkamer aan het medium. Roberto zou een van de spelers zijn geweest bij wie het vertrek van Xavi hard aankwam. De speler zou zijn oefenmeester gevraagd hebben om zijn beslissing te heroverwegen.
 
Een aanstaand vertrek van Roberto betekent een einde van een tijdperk. De verdediger annex middenvelder kwam in 2006 in de jeugdopleiding van Barça en debuteerde vier seizoenen later. In totaal kwam hij tot op heden in 363 officiële wedstrijden in actie. Zijn persoonlijk hoogtepunt was het winnende doelpunt in de remontada tegen PSG (6-1) in de achtste finales van de Champions League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.