'Noppert kan situatie bij Heerenveen achter zich laten door interesse uit Turkije'

'Noppert kan situatie bij Heerenveen achter zich laten door interesse uit Turkije'

5 februari - 13:20

Andries Noppert begon afgelopen weekend voor het eerst op de bank bij sc Heerenveen, maar die situatie kan hij mogelijk nu al achter zich laten. De eerste doelman van Oranje tijdens het WK in Qatar, staat volgens Voetbal International in de belangstelling van het Turkse Adana Demirspor.

Noppert kan de transfer deze winter nog maken, aangezien de markt in Turkije tot 9 februari open is. Adana Demirspor wil de doelman tot het eind van dit seizoen huren en in het contract ook een optie tot koop opnemen. Of Noppert zelf ook oren heeft naar een overstap is nog niet bekend. Adana Demirspor had tot voor kort Kluivert als trainer, maar hij werd begin december ontslagen.

De laatste weken sukkelt Noppert enorm met zijn vorm. De doelman die vorig seizoen nog furore maakte als basiskeeper van Oranje op het WK in Qatar, is nu meer dan eens de schlemiel bij Heerenveen. Met verschillende blunders was het vertrouwen in Noppert al wankel, maar na zijn ketser tegen AZ besloot Kees van Wonderen hem te passeren. In het 3-3 gelijkspel tegen Fortuna Sittard zaterdag stond Mickey van der Hart op doel.

Voor Heerenveen zou een mogelijke transfer van Noppert toch nog een vertrek kunnen betekenen. Afgelopen transferperiode kwamen er biedingen binnen van Como op Thom Haye en van Lille op Osame Sahraoui. Allebei de biedingen werden afgewezen, waardoor de ploegen er niet uitkwamen wat betreft een overstap. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.