KAA Gent wil geen afscheid nemen van Cuypers, maar: Kan spelers niet opsluiten

KAA Gent wil geen afscheid nemen van Cuypers, maar: "Kan spelers niet opsluiten"

3 februari - 19:18
4

KAA Gent nam deze winter afscheid van flink wat pionnen. Ook Hugo Cuypers zal binnenkort de club nog verlaten. CEO Michel Louwagie geeft aan waarom Gent toch nog afscheid neemt van de sterkhouder.

Cuypers kon afgelopen zomer eigenlijk al vertrekken, maar bij Gent sloegen ze verschillende aanbiedingen af. "We hadden deze zomer een transfer naar Bologna en Hoffenheim geweigerd", legt Louwagie uit bij Sporza. "Hij legde er zich bij neer. Chicago Fire kwam toen, maar het eerste bod werd geweigerd."

Gent wilde de aanvaller helemaal niet laten gaan, maar Cuypers had zijn zinnen toch gezet op een vertrek. "Na de match tegen KV Mechelen vroeg hij of hij me kon spreken. "Ik zou graag hebben dat jullie me laten gaan", zei Hugo. Spelers hebben ook iets te zeggen, hé", aldus Louwagie.
 
Voor Gent zat er dan ook niet anders op dan afscheid te nemen van Cuypers, die naar de Verenigde Staten zal verhuizen. "Je kunt hen niet opsluiten en zeggen dat ze blijven. Zo zit je in een situatie die je niet helemaal in de hand hebt", besluit de CEO van Gent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.