OFFICIEEL: Voormalige Rode Duivel Fellaini is definitief gestopt met voetballen

OFFICIEEL: Voormalige Rode Duivel Fellaini is definitief gestopt met voetballen

3 februari - 12:30
18

Marouane Fellaini is definitief gestopt met profvoetbal. De voormalige Rode Duivel heeft dit zelf laten weten via zijn Instagram. De 36-jarige Fellaini was na zijn afscheid bij het Chinese Taishan een vrije speler. Via zijn Instagram bericht bedankt Fellaini de clubs waarvoor de middenvelder heeft uit mogen komen en De Rode Duivels. Ook de supporters is Fellaini niet vergeten.

Fellaini deelt het volgende via zijn instagram. ‘Ik schrijf dit bericht om aan te kondigen dat ik na een carrière van 18 jaar stop met professioneel voetbal. Maar het begon allemaal lang voor deze 18 jaar. Ik herinner me mijn eerste wedstrijd als kind, de eindeloze trainingen met mijn vader, mijn eerste selectie voor Standard en mijn eerste selectie voor de Belgische nationale ploeg. De tijd vliegt!’, aldus Fellaini.

Fellaini schrijft verder. ‘Wat een ongelooflijke reis is het geweest! Ik ben zo dankbaar dat ik de sport waar ik van hou op het hoogste niveau heb kunnen beoefenen. Ik ben er trots op dat ik Standard heb vertegenwoordigd in België, Everton en Manchester United in het Verenigd Koninkrijk en Shandong Taishan in China. Het was een eer om voor de Belgische nationale ploeg gespeeld te hebben op de Olympische Spelen van 2008, het EK van 2016 en deWK’s van 2014 en 2018’, aldus Fellaini.

Fellaini bedankt ook de supporters waarvoor de middenvelder heeft mogen voetballen. ‘Ik heb voor de beste fans ter wereld gespeeld en ik wil van dit moment gebruik maken om hen allemaal te bedanken voor de steun tijdens mijn carrière. Jullie aanmoedigingen en passie zijn een constante bron van inspiratie voor me geweest. Dit alles zou onmogelijk zijn geweest zonder mijn familie, teamgenoten, coaches, adviseurs en iedereen die deel heeft uitgemaakt van mijn reis. Jullie liefde, begeleiding, steun en vriendschap zijn van onschatbare waarde geweest. Dank jullie wel!’, deelt Fellaini.

Fellaini sluit af door te vermelden dat de voormalige Rode Duivel betrokken gaat blijven bij het voetbal dat. ‘Nu ik aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven begin, kijk ik uit naar nieuwe uitdagingen, maar wees er maar zeker van dat ik het mooie spel op alle mogelijke manieren zal blijven steunen’, besluit Fellaini.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marouane Fellaini (@fellaini)