Vanhaezebrouck ziet Gent achteruitgaan: ''Play-off I is absoluut in gevaar''

Vanhaezebrouck ziet Gent achteruitgaan: ''Play-off I is absoluut in gevaar''

2 februari - 11:45 Laatste update: 11:50
13

Hein Vanhaezebrouck zag een aantal steunpilaren vertrekken bij KAA Gent. Hugo Cuypers, Gift Orban en Malick Fofana vonden allen onderdak bij een andere club. De trainer van Gent denkt dat de tweede seizoenshelft zwaar zal worden.

Vanhaezebrouck zag veel kwaliteit vertrekken en ook blessures en internationale toernooien werken niet mee. ''Het is gewoon te veel. Als je al die spelers die weg, getransfereerd of geblesseerd zijn, optelt, dan kom je aan een volledig elftal. Terwijl wij de smalste kern van het land hebben'', vertelde Vanhaezebrouck aan Sporza.

In de top 4 eindigen in de Jupiler Pro League is volgens de oefenmeester een uitdagende doelstelling. ''Play-off I is absoluut in gevaar. Als we zondag ook in Anderlecht verliezen en over 2 weken tegen Cercle Brugge, dan staat die laatste misschien al boven ons'', aldus Vanhaezebrouck.

Gent staat momenteel op de 4e plek in de Jupiler Pro League en op slechts 1 punt achterstand volgt de huidige kampioen Royal Antwerp FC.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.