OFFICIEEL: STVV haalt CPL-topschutter Bertaccini in huis

OFFICIEEL: STVV haalt CPL-topschutter Bertaccini in huis

1 februari - 12:20 Laatste update: 23:10
5

Adriano Bertaccini (23) van RFC Liège is rond met STVV. De Kanaries lijken daarmee hun langverwachte versterking in het aanvallend compartiment binnen te halen. Dat schrijft transferjournalist Sacha Tavolieri op X.

Bertaccini heeft volgens transfermarkt een waarde van 900.000 euro. Aanvankelijk was de vraagprijs van Liège te hoog voor STVV, maar nu lijkt er dus toch een akkoord te zijn. De topschutter van de Challenger Pro League lijkt dus eindelijk zijn kans te krijgen in de Jupiler Pro League. Enkel de handtekeningen ontbreken nog.

Bertaccini genoot zijn opleiding bij Standard, Club Brugge en KRC Genk, maar kon er nooit doorbreken. Via de lagere reeksen kwam hij deze zomer bij Liège terecht en dat bleek een schot in de roos. De vinnige aanvaller is topschutter in de Challenger Pro League met 11 doelpunten in 17 wedstrijden, eentje meer dan Jelle Vossen (Zulte Waregem).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Update:  Via de officiële kanalen heeft STVV inmiddels ook de komst van Bertaccini aangekondigd. Het jeugdproduct van KRC Genk komt over van RFC Liège.