Barcelona met hangen en wurgen langs Osasuna, Braziliaans talent met eerste goal

31 januari - 21:02

FC Barcelona heeft zich hersteld van de pijnlijke 3-5 nederlaag tegen Villarreal van afgelopen weekend. Barça was thuis met 1-0 te sterk voor Osasuna. Daarmee klimt de ploeg van trainer Xavi weer naar de derde plek in de Primera División.

Barcelona moest haar rug rechten na de spectaculaire nederlaag tegen Villarreal. In de eerste helft leek het er niet per se op dat dit zou lukken. Na zeven minuten zag Barça Ferran Torres uitvallen met een ogenschijnlijk zware blessure. Via verdediger Jules Koundé kwamen de Catalanen twee keer dichtbij een doelpunt. Aan de andere kant kreeg de Kroatische spits Ante Budimir een enorme kopkans op de 0-1, maar hij verzaakte.

De tweede helft bood meer spektakel in het Olympisch stadion van Barcelona. Kersverse aankoop Vitor Roque, ook wel 'El Tigrinho' genoemd, kwam na een uur spelen in het veld. De Braziliaan had slechts twee minuten nodig om zijn eerste doelpunt voor Barcelona te maken. Vijf minuten later kwamen de bezoekers met tien man te staan. Centrale verdediger Unai Garcia kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus inrukken.

Na de rode kaart creëerde de zestienjarige Lamine Yamal een goede kans voor zichzelf, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Een kwartier voor tijd kreeg Osasuna met tien man twee grote kansen op de gelijkmaker. Een inzet van Raúl García raakte de paal en Yon Moncayola schoot recht op Barça-doelman Iñaki Peña. Lewandowski dacht even later de 2-0 te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het duel eindigde daarmee in een magere 1-0 overwinning voor de thuisploeg.