UPDATE: 'Cuypers trekt naar Chicago Fire, clubs hebben een akkoord bereikt'

UPDATE: 'Cuypers trekt naar Chicago Fire, clubs hebben een akkoord bereikt'

31 januari - 16:58 Laatste update: 19:15
48

KAA Gent zal het voortaan zonder Hugo Cuypers moeten doen. De aanvaller is dan toch op weg naar een vertrek en verhuist naar het Amerikaanse Chicago Fire.

Dat meldt men bij RTBF. Cuypers was afgelopen zomer nog in gesprek met Bologna, maar tot een transfer kwam het niet. Nu kan hij toch anderen oorden opzoeken. Aanvankelijk klonk het dat Cuypers weinig zin had in een avontuur in de Verenigde Staten. Daar lijkt nu toch verandering in ge gekomen te zijn.

Een groot verlies voor Gent, dat daarmee wel een belangrijke pion ziet vertrekken. Vorig seizoen was hij nog topschutter bij de Buffalo's en ook dit seizoen zit hij na 34 partijen aan zeventien doelpunten en zes assists voor Gent.

Bij Gent zocht men ook al naar een opvolger en werd Nilsson gepolst bij Union. Hij wordt het echter niet. Ook Mickaël Biron van RWDM staat op het verlanglijstje van de Buffalo's.

Update: Ook bij het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic klinkt nu dat Cuypers richting de Verenigde Staten trekt. De aanvaller zal KAA Gent zo'n twaalf miljoen euro opleveren, dat door bonussen nog veertien miljoen euro kan worden.

Update: Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri hebben beide clubs nu ook een akkoord bereikt over de transfer van Cuypers naar Chicago Fire.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.