Antonio maakt indruk bij Mechelen: “Eens hij los is, haalt niemand hem in”

Antonio maakt indruk bij Mechelen: “Eens hij los is, haalt niemand hem in”

26 januari - 17:31

Bill Antonio, de 21-jarige Zimbabwaanse vleugelaanvaller van KV Mechelen, maakt indurk. Zijn winnende doelpunt tegen KAA Gent heeft de verwachtingen rondom de jonge speler alleen maar doen stijgen. 

Het Mechelse verhaal van Antonio begon in de zomer van 2022, toen Malinwa hem ontdekte via beeldmateriaal en scoutingrapporten. Tom Caluwé, de voormalige sportief directeur bij Mechelen, herinnert zich de testperiode in Europa als een cruciale stap in Antonio's ontwikkeling. "Bill maakte onmiddellijk indruk met zijn enorme snelheid, een wapen van onschatbare waarde in het hedendaagse voetbal," aldus Caluwé.

De snelheid van Antonio wordt hoog gewaardeerd binnen de club, en de vergelijking met Joseph Paintsil, een andere snelle aanvaller, wordt getrokken. Jelle Coen, voormalig beloftecoach van Malinwa, benadrukt dat nog eens.  “Eens Bill los is, kan níémand hem bijbenen.” 

Rob Schoofs, assistent-trainer bij de Mechelse beloften, illustreert Antonio's snelheid door te zeggen: "Laat Rob Schoofs een bal over de verdediging droppen en je ziet Bill Antonio nooit meer terug”, klinkt het in Het Belang van Limburg. De impact van Antonio op het veld lijkt alvast veelbelovend.