Verheyen over steun Antwerp aan Overmars: “Nuance gaat verloren op spandoek”

Verheyen over steun Antwerp aan Overmars: “Nuance gaat verloren op spandoek”

23 januari - 12:21
18

Gert Verheyen reageerde tijdens een uitzending van Extra Time op het spandoek van Royal Antwerp FC. Verheyen geeft zijn mening over de commotie die is ontstaan rondom de steun voor technisch directeur Marc Overmars bij The Great Old. De steun wordt geuit omdat Overmars door de FIFA wereldwijd geschorst werd voor zijn grensoverschrijdende gedrag eerder in Nederland bij Ajax.

Het spandoek van Antwerp kon niet overal op bijval rekenen, Verheyen nuanceert de verantwoordelijkheid van de spelers van Antwerp in de situatie. “Het staan achter zo'n spandoek als speler betekent niet per se dat je het eens bent met wat hij heeft gedaan, denk ik”, citeert Sporza Verheyen.

Verheyen begrijpt dat de nuance rondom de steun van Antwerp verloren gaat via een spandoek. “Die perceptie creëer je nu natuurlijk. Maar je zou kunnen zeggen: wat hij heeft gedaan, is niet oké. Maar als vriend blijf ik hem wel steunen. Helaas gaat die nuance verloren op zo’n spandoek”, meent Verheyen.

Verheyen geeft aan dat iets vergelijkbaars hem ook eens overkwam, de voormalig voetballer van Club Brugge, RSC Anderlecht en De Rode Duivels gaat niet specifiek op de desbetreffende situatie in. “Wanneer spelers iets samen vieren met de supporters, gebeuren er soms dingen waarover je achteraf nog eens goed moet nadenken. Dat is me ook al overkomen”, deelt Verheyen.

Verheyen legt uit dat het ook onderdeel is van een bepaalde verwachting van de spelers van een voetbalclub, of dat nu Anderlecht, Club Brugge of Antwerp is. “Op dat moment sta je er te weinig bij stil en doe je dingen voor de supporters, niet voor jezelf. Als speler wordt vaak van je verwacht dat je aan zoiets gewoon meedoet”, besluit Verheyen.