Staelens over Gouden Schoen: “Als verdediger win je niet in een slechte ploeg”

Staelens over Gouden Schoen: “Als verdediger win je niet in een slechte ploeg”

17 januari - 23:10
2

Lorenzo Staelens (59), de voormalig verdedigende middenvelder van Club Brugge, RSC Anderlecht en KV Kortrijk, blikt vooruit op de Gouden Schoen-uitreiking. Staelens werd zelf in 1999 verkozen voor de Gouden Schoen op 35-jarige leeftijd. Staelens spreekt over het belang van het collectief.

Staelens heeft weinig twijfels wanneer het gaat over de aankomende winnaar van de Gouden Schoen. “Dit jaar wordt het een speler van Antwerp en dan kom je, logisch gezien, uit bij Toby Alderweireld”, citeert Sporza Staelens.

Staelens vertelt hoe hij Alderweireld ziet bij Royal Antwerp FC. “Hij is een beetje de verpersoonlijking van Antwerp als leider van de verdediging. Hij heeft altijd gezegd dat hij wilde terugkeren naar de Bosuil en hij is hier niet komen uitbollen”, meent Staelens.

Staelens geeft vervolgens aan wat Alderweireld volgens hem toevoegt aan Antwerp. “Toby nam de touwtjes in handen, begeleidt de jongeren en geeft ook offensieve impulsen, zoals we ook gezien hebben op de slotspeeldag van de vorige competitie”, blikt de voormalig Rode Duivel terug.

Volgens Staelens is Alderweireld ook de publiekslieveling van Antwerp. “Hij wordt op handen gedragen door de supporters en hij is het verlengstuk van de trainer op het veld. Toby is een ideale gast om in je ploeg te hebben”, aldus Staelens.

Staelens denkt uiteindelijk terug aan zijn eigen succes als Gouden Schoen-winnaar en benadrukt het belang van het collectief. “Het is de verdienste van de volledige ploeg. Je kan als verdediger niet winnen als je in een slechte ploeg speelt”, besluit Staelens.