'Voormalige Club NXT-er kan LA Galaxy verlaten voor Club América'

'Voormalige Club NXT-er kan LA Galaxy verlaten voor Club América'

12 januari - 21:31
1

Club Brugge zag in het verleden heel wat jonge jongens passeren, die al dan niet doorbraken bij Blauw-Zwart. Eentje daarvan is Mauricio Cuevas, die bijna een jaar geleden terugkeerde naar de Verenigde Staten. Nu kan hij echter een volgende stap zetten in in carrière.

De nu twintigjarige verdediger arriveerde bijna exact twee jaar geleden bij Club Brugge, maar wist zich nooit door te zetten bij de Bruggelingen. Hij speelde enkel voor Club NXT en keerde in april van vorig jaar terug naar Los Angeles Galaxy.

Bij LA Galaxy kreeg hij wel meer minuten en wist hij zich ook in de kijker te spelen. Volgens de lokale journalist Fernando Esquival kan Cuevas richting Mexico verhuizen, waar Club América interesse toont in de verediger.

Daarmee zit Club Brugge opnieuw een NXT-er mooie stappen zetten in zijn carrière. Eerder gebeurde dat al met Arne Engels, die nu uitkomt voor Augsburg, en Formose Mendy. De Senegalees werd afgelopen zomer na enkele goede seizoenen bij Amiens SC voor zo'n acht miljoen euro aangetrokken door FC Lorient.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.