De overvaller van Tadic heeft een celstraf gekregen, medepleger vrijgesproken

De overvaller van Tadic heeft een celstraf gekregen, medepleger vrijgesproken

2 januari - 18:18
1

De twintigjarige Mohamed F. is veroordeeld tot twaalf maanden cel vanwege de mislukte overval op toenmalig Ajax-speler Dusan Tadic. Zijn medepleger Mohamed El K. is vrijgesproken. Tadic raakte zelf lichtgewond tijdens de poging tot een overval.

Er loopt nog wel een hoger beroep, maar het Openbaar Ministerie en de rechtbank kwamen allebei op een celstraf van een jaar uit. De straf van de medepleger werd in een eerder stadium al gehalveerd en nu is hij dus helemaal vrijgesproken. De twee werden uiteindelijk gepakt door de aparte manier van roken die de dader hanteerde. De advocaat van F. wilde het nog op zijn tweelingbroer schuiven, maar daar gaat de rechtbank dus niet in mee.

Tadic werd eind juli overvallen door twee mannen met helmen, nadat hij zijn auto uitstapte bij zijn huis. De aanvaller van Fenerbahçe rende weg, maar uiteindelijk werd hij alsnog gegrepen door de mannen op de scooter. Tadic werd bij zijn keel gepakt, maar uiteindelijk wist hij te ontkomen. De overvallers wisten niets buit te maken en keerden onverrichter zake terug naar huis.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.