'Komst van Buchanan naar Internazionale gooit deur dicht voor Porto-spits Taremi'

'Komst van Buchanan naar Internazionale gooit deur dicht voor Porto-spits Taremi'

2 januari - 15:45 Laatste update: 15:55
4

De overgang van Tajon Buchanan naar Internazionale is, op de medische keuring na, rond. Dat betekent dat Mehdi Taremi, die ook beoogd werd door Internazionale als versterking, niet naar Italië kan verhuizen. Er is namelijk maar plek voor één niet-EU-speler. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

De Club Brugge-rechtsbuiten heeft de Canadese nationaliteit. Mehdi Taremi, die momenteel voor FC Porto uitkomt en speelde tegen Royal Antwerp FC in de Champions League, heeft de Iraanse nationaliteit.

Dat betekent dat als Buchanan zich inderdaad bij de selectie van Internazionale aansluit, dat er, in ieder geval tijdens de wintertransferperiode, geen plek meer is voor nog een speler met een nationaliteit van buiten de EU. Daardoor gaan de kansen op een transfer van Taremi verloren.

Buchanan kwam in totaal 35 keer uit voor het Canadese nationale team. Daarin wist de Club Brugge-aanvaller 4 keer te scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.