Deschacht ziet Anderlecht-pion afzien tegen Genk: ''Liet te wensen over''

Deschacht ziet Anderlecht-pion afzien tegen Genk: ''Liet te wensen over''

25-12-2023 15:18
10

RSC Anderlecht boekte afgelopen weekend een 2-1 zege tegen KRC Genk, maar had het knap lastig tegen de Limburgers. Olivier Deschacht was alvast niet onder de indruk van één pion bij de Brusselaars.

Door de afwezigheid van Zeno Debast en Jan Vertonghen moest Brian Riemer achterin schuiven en werd Killian Sardella in het centrum van de verdediging gezet. Louis Patris kreeg dan weer opnieuw een kans als rechtsachter, maar had het knap lastig.

De miljoenenaanwinst van Anderlecht wist tegen Genk dan ook niet te overtuigen. "Aanvallend deed hij het al degelijk, maar defensief liet het wat te wensen over. Hij zag af tegen KRC Genk. Sardella deed het echter goed als rechtsachter dit seizoen en die heeft daar zijn plaats veroverd'', zegt Deschacht bij DAZN.

De voormalige speler van Anderlecht ziet ook dat Patris voorlopig nog niet kon doorbreken bij de Brusselaars. "Patris kende een goede tijd bij OHL, maar heeft het momenteel moeilijk bij Anderlecht'', klinkt het.

Patris heeft de concurrentiestrijd van Sardella helemaal verloren en komt de laatste weken amper nog aan bod bij Anderlecht. Schalke 04 toont naar verluidt ook al interesse in Patris, al is het nog maar de vraag of Anderlecht hem ook al laat gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.