Riemer (Anderlecht) looft Sardella voor Genk: “Een van de beste in JPL”

Riemer (Anderlecht) looft Sardella voor Genk: “Een van de beste in JPL”

23-12-2023 13:14
6

Voor de aanstaande wedstrijd tegen KRC Genk stond Brian Riemer, coach van RSC Anderlecht, vrijdag op de persconferentie. Het nieuws was echter niet geheel positief voor de Deense coach. Francis Amuzu zal langdurig afwezig zijn vanwege blessures. Ook Thorgan Hazard, hoewel hersteld van knieproblemen, is ziek. 

De onzekerheid over Jan Vertonghen, die donderdag trainde maar twijfelachtig is, voegt nog meer complicaties toe voor Riemer. Een mogelijke afwezigheid van Vertonghen zou een flinke tegenvaller zijn voor Riemer, aangezien hij al zonder Zeno Debast moet spelen vanwege een schorsing. 

In deze situatie heeft Riemer aangegeven drie alternatieven te hebben, maar benadrukt dat hij Killian Sardella niet zal vervangen in het centrum van de verdediging, gezien Sardella's uitstekende prestaties als rechtsback.

Riemer staat misschien wel bekend om zijn vertrouwen in jonge spelers en hij is niet terughoudend om ze in grote wedstrijden in te zetten. "Je weet pas het antwoord als je het probeert. Sinds ik hier ben, heeft geen enkele jonge speler me teleurgesteld", geciteerd door RTBF

Riemer was verder vol lof over Sardella. "Hij heeft aan mijn verwachtingen voldaan. De laatste twee maanden speelt hij op een heel hoog niveau en voor mij is hij een van de beste backs in de competitie”, besluit de trainer van Anderlecht.