'Beerschot heeft twee namen in het vizier om Wieland op te volgen'

'Beerschot heeft twee namen in het vizier om Wieland op te volgen'

23-12-2023 21:15
2

Beerschot kreeg eerder deze week te horen dat trainer Andreas Wieland wil vertrekken bij de club. De Oostenrijker kan terugkeren naar zijn thuisland en aan de slag bij LASK Linz. Inmiddels hebben de Kielse Ratten al enkele vervangers in het vizier.

Officieel is het vertrek nog niet, maar de zoektocht naar een opvolger is al begonnen. Bij Gazet van Antwerpen klinkt het dat er inmiddels drie namen de ronde doen die Wieland kunnen vervangen: Frederic Frans en Mo Messoudi.

Frans is momenteel aan de slag als beloftencoach bij Beerschot en zou ook de meest voor de hand liggende piste zijn. Daarnaast kent hij de spelersgroep bijzonder goed en zien zij het naar verluidt ook zitten om onder hem te werken.

Daarnaast kan Messoudi mogelijk terugkeren. Hij was er al speler al aan de slag, maar zit nu zonder job nadat hij werd ontslagen bij KVC Westerlo. Bij Beerschot kan hij beginnen aan zijn eerste job als hoofdcoach. Ook Hans Cornelis werd even genoemd, maar de ex-speler van onder meer Cercle Brugge, Club Brugge en KRC Genk blijft bij Lokeren-Temse.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.