'Ajax had Overmars moeten beschermen, een cruciale fout van de club'

'Ajax had Overmars moeten beschermen, een cruciale fout van de club'

19-12-2023 20:40
13

Dusan Tadic noemde Marc Overmars, momenteel sportief directeur bij Royal Antwerp FC, al een cruciale factor achter het succes van Ajax. Volgens de voormalig aanvoerder hadden de Amsterdammers de directeur voetbalzaken nooit moeten wegsturen na zijn grensoverschrijdende gedrag.

Volgens Tadic was het gat dat Overmars en Erik ten Hag achterlieten 'te groot en complex' voor opvolgers, maar dat is niet de reden dat hij het opneemt voor de directeur. "De club had hem nooit moeten laten vallen", begint de 35-jarige aanvaller in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Tadic weet dat het onderwerp gevoelig ligt. "Maar Ajax had Overmars moeten beschermen. Een cruciale fout van de club. Waar mannen en vrouwen samenwerken, wordt er geflirt. Ik wil niemand beschuldigen en ook niets rechtvaardigen. Maar had het als club aangepakt en opgelost. Je had én de vrouwen goed kunnen helpen die het betrof, én Overmars kunnen helpen. De club ging klakkeloos mee in de hype die er was. Mensen wilden hem laten hangen in plaats van oplossen."

Volgens Tadic is Ajax er niets mee opgeschoten door Overmars aan de kant te zetten. "En kom niet aanzetten met dat ik geen oog voor de vrouwen heb. Onzin. Ik heb een lieve moeder en twee zussen. Als iemand iets negatiefs over mijn zus zei, dan wilde ik degene al vermoorden. Dus ik snap die andere kant heel goed. Maar dit is anders, want als Ajax hadden we één familie moeten zijn die samen problemen oplost."

Tadic waarschuwde ook meteen voor de sportieve gevolgen na het vertrek van Overmars. "Hoewel sommige mensen wel verschrikkelijk hebben onderschat hoe belangrijk Overmars voor Ajax was. Maar die zijn daar inmiddels wel achter gekomen, denk ik."