Hoefkens merkt manco op bij Standard: “Uitdaging om te winnen van kleinere teams”

Hoefkens merkt manco op bij Standard: “Uitdaging om te winnen van kleinere teams”

19-12-2023 18:30

Het seizoen van Standard is er tot nog toe een van veel ups en downs. Trainer, Carl Hoefkens, blijft positief en gelooft dat de ploeg nog veel kan groeien. Tegelijkertijd ziet hij ook de uitdagingen die zijn kern nog heeft. 

Hoefkens steekt zich niet weg en erkent de uitdagingen voor zijn team, vooral in het verslaan van 'kleinere' teams: "De uitdaging is om te winnen van de 'kleinere' ploegen?" Hij wijst op de moeilijkheden van Standard tegen teams buiten de top zes.

"We zijn thuis beter tegen de grote ploegen. Het was een grote uitdaging voor ons", klinkt het bij de coach van Standard, geciteerd door RTBF. Hoefkens benadrukt het belang van het vinden van oplossingen tegen teams die met een laag blok spelen. De trainer lijkt alvast een idee te hebben van hoe zijn ploeg hiermee moet omgaan.

Voor Hoefkens is de sleutel tot succes het juiste tempo vinden en kwaliteit tonen in de aanval. "Het is belangrijk voor ons om de juiste tactieken te vinden. Als teams tegen ons spelen met een laag blok, betekent dat dat ze ons respecteren." Hij richt zich op de aanstaande wedstrijd en de uitdagingen tegen teams als KV Mechelen: "De uitdaging zal zijn om niet enkel terug te slaan, het balbezit te domineren en kansen te creëren."