Fabrizio Romano: Van de Beek meldt zich bij Frankfurt, transferdetails bekend

Fabrizio Romano: Van de Beek meldt zich bij Frankfurt, transferdetails bekend

18-12-2023 09:26 Laatste update: 10:06
1

De kogel is door de kerk, aldus Fabrizio Romano: Donny van de Beek verruilt Manchester United voor Eintracht Frankfurt. Binnen 24 uur ondergaat hij een medische keuring in Duitsland. Afgelopen zomer werden Antwerp en RSC Anderlecht nog genoemd voor de Nederlander.

Eintracht Frankfurt huurt Van de Beek tot het einde van het seizoen van Manchester United, zo zullen de clubs in de loop van deze week bekendmaken. De Duitsers hebben een niet-verplichte optie tot koop van elf miljoen euro, plus vier miljoen aan bonussen.

Van de Beek komt in Duitsland terecht bij de nummer acht van de Bundesliga. Eintracht Frankfurt hoeft géén huursom te betalen, omdat het salaris van de middenvelder - naar verluidt zo'n zeven miljoen euro per jaar - al een grote hap uit het transferbudget neemt.

De rol van Van de Beek bij Manchester United was al geruime tijd uitgespeeld. Dit seizoen kwam hij zelfs niet verder dan één invalbeurt in de Premier League. Ook La Liga-koploper Girona zou in de markt zijn geweest voor de negentienvoudig Nederlands international.