'Sporting Charleroi weigert terugkeer van voormalige smaakmaker van de club'

'Sporting Charleroi weigert terugkeer van voormalige smaakmaker van de club'

22-12-2023 18:45
3

Sporting Charleroi is bezig aan een minder seizoen en kan winterse versterking goed gebruiken. Eén speler dacht alvast aan een terugkeer, maar dat ziet men bij de Carolo's niet zitten.

Zo weet La Capitale dat Cristian Benavente zich heeft aangeboden om terug te keren naar Charleroi. De Peruaanse middenvelder speelt momenteel in zijn thuisland voor Allianza Lima, waar hij een aflopend contract heeft. Benavente dacht even aan een terugkeer, maar zover komt het dus niet.

De Carolo's hebben naar verluidt geen zin in een terugkeer van Benavente, die geen derde keer zal spelen voor Charleroi. De inmiddels 29-jarige Benavente was in het verleden een smaakmaker bij Charleroi en werd in januari 2019 voor zo'n zes miljoen euro verkocht aan Pyramids FC. Hij werd uiteindelijk ook nog uitgeleend aan FC Nantes en Royal Antwerp FC, maar wist niet te overtuigen.

In 2022 keerde hij terug naar Peru en tekende hij een contract bij Allianza Lima. Daar speelde hij dertig partijen voor, maar hij lijkt nu te azen op een terugkeer naar Europa.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.