Vanhaezebrouck gaat onderuit met Gent, geen groepswinst in Conference League

Vanhaezebrouck gaat onderuit met Gent, geen groepswinst in Conference League

14-12-2023 22:50
13

Voor KAA Gent wordt het een bijzonder druk begin van 2024. De Buffalo's leken groepswinst al bijna binnen te hebben, maar Maccabi Tel Aviv bleek geen partij voor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. De Israëliërs haalden het met 3-1, waardoor Gent tweede eindigde.

Bij KAA Gent was de opdracht duidelijk: niet verliezen van Maccabi Tel Aviv. De Buffalo's leken dat niet helemaal begrepen te hebben. Veel slechter kon de ploeg van Hein Vanhaezebrouck niet beginnen, die zijn ploeg al snel op achterstand zag komen tegen de Israëliërs.

Vanhaezebrouck had geen tactische ingreep klaar en vond maar geen antwoord op Maccabi Tel Aviv. Hij zag zijn jongens stevig afzien tegen de thuisploeg. Meer dan kansen genoeg op een tweede treffer, meer dan zestig procent balbezit en uiteindelijk ook een verdiende tweede treffer via Zahavi. Gent in de penarie, groepswinst leek nu wel helemaal onhaalbaar.

 In de tweede helft kreeg Gent dan toch nog wat hoop via Julien De Sart, die al snel de aansluitingstreffer wist te scoren. Dat bleek echter niet het sein van de relance. De thuisploeg bleef kansen creëren én uiteindelijk ook scoren. Op het uur was het Gent-kwelduivel Zahavi die er 3-1 van maakte. Daar bleef het ook bij.

Door de nederlaag tegen Maccabi Tel Aviv eindigt KAA Gent op de tweede plek in de stand. Vanhaezebrouck, die al vaker kritiek had op een drukke kalender, zal nu begin 2024 twee extra wedstrijden in actie moeten komen met Gent. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.