Geen Man U of Sevilla, wel Kopenhagen: nog twee plekjes over in Champions League

Geen Man U of Sevilla, wel Kopenhagen: nog twee plekjes over in Champions League

12-12-2023 23:30 Laatste update: 13-12-2023 19:00

Voor Royal Antwerp FC bleek overwinteren in de Champions League te hoog gegrepen, dat werd al even geleden duidelijk. Na het eerste deel van de slotspeeldag zijn veertien clubs er wél in geslaagd om een ticketje te bemachtigen. Met FC Kopenhagen kwam daar een erg verrassende naam bij.

Voor aanvang van de zesde en laatste speeldag uit de groepsfase waren twaalf clubs al zeker van een plek in de achtste finales van het kampioenenbal. Arsenal FC, Atlético Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Internazionale, Lazio SS, RB Leipzig, Manchester City, PSV, Real Madrid en Real Sociedad konden/kunnen vandaag en morgen op hun beide oren slapen. 

Daar zijn dinsdagavond nog twee ploegen bijgekomen. De meest onverwachte naam is ongetwijfeld Kopenhagen. De Denen klopten het Galatasaray van Dries Mertens met 1-0 en hielden zo niet alleen hun Turkse opponent, maar ook het (on)machtige Manchester United achter zich. The Red Devils zijn daardoor zelfs uitgespeeld op het Europese toneel ... 

Ook in groep C was er nog enige spanning, al moest Sporting Braga dan wel met duidelijke cijfers winnen bij Napoli om alsnog een plaatsje op te schuiven. Dat gebeurde niet, wel integendeel. Napoli versloeg Braga met 2-0 en behield zo haar tweede positie in de poule, na het ongenaakbare Real Madrid. 

Wie worden de laatste twee?
En dus blijven er nog twee felgegeerde kaartjes over. Woensdagavond valt het doek in groep H, waar Antwerp jammer genoeg geen schijnwerpers meer kan opeisen. Het is immers in dat andere duel, FC Porto - Shakhtar Donetsk, waar rechtstreeks gebikkeld wordt om de overwintering. Porto heeft alvast een streepje voor.

Tot slot is groep F nog de spannendste van allemaal. Dortmund hoeft niets meer te vrezen, maar nummer twee PSG heeft haar schaapjes nog niet op het droge. Kylian Mbappé en co tellen zeven punten, maar zowel Newcastle United als AC Milan (allebei vijf) kunnen daar nog over. Die laatste twee spelen tegen elkaar, terwijl PSG op bezoek gaat in het Signal Iduna Park.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.