Xavi lacht niet met prestaties Antwerp: Kwamen in moeilijke groep terecht

Xavi lacht niet met prestaties Antwerp: "Kwamen in moeilijke groep terecht"

12-12-2023 22:15

FC Barcelona is al zeker van de achtste finales in de Champions League. Toch beschouwt Xavi Hernandez de verplaatsing naar de Bosuil niet als een verplicht nummertje. Hij hoopt zijn ploeg nog wat verder bij te slijpen. En passant had de Catalaan lovende woorden over voor ex-ploeggenoot Mark van Bommel.

In eerste instantie klonk het alsof Xavi enkele vaste waarden bewust zou thuislaten, maar uiteindelijk zijn onder meer Robert Lewandowski en Ilkay Gündogan tóch mee afgereisd naar Antwerpen. De Barça-trainer legt uit dat hij nog steeds verbeterpunten ziet voor zijn elftal. "Wij zijn nog altijd een ploeg in opbouw", sprak hij volgens Het Nieuwsblad op zijn persbabbel. Niettemin hintte hij dat Lewandowski en co meer dan waarschijnlijk op de bank zullen plaatsnemen.

Xavi beseft dat het nog een pak beter kan en moet bij Barcelona. Dat bleek afgelopen weekend nog in La Liga, toen revelatie Girona FC met 2-4 kwam winnen in de Catalaanse hoofdstad. Daar is een logische verklaring voor, als we Xavi mogen geloven. "De voorbije jaren is er heel veel veranderd en bijgevolg zitten wij met een hele jonge ploeg." Een topfavoriet voor eindwinst in de Champions League vindt hij zijn elftal daarom niet.

Tot slot had Xavi nog wat adem over om Van Bommel een complimentje te geven. Beide heren hebben nog steeds een prima relatie. "Hij kan hier grootse dingen realiseren bij Antwerp. In de Champions League kwamen ze in een moeilijke groep terecht." Volgens Xavi levert Van Bommel echter uitstekend werk af. Antwerp zal onder zijn leiding nog vaak winnen, klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.