OFFICIEEL: Nieuw ontslag voor De Boer, die moet vertrekken bij Al Jazira

OFFICIEEL: Nieuw ontslag voor De Boer, die moet vertrekken bij Al Jazira

11-12-2023 21:45

Frank de Boer is ontslagen als trainer van Al Jazira. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De Nederlandse trainer is op straat gezet vanwege de tegenvallende prestaties in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Maandagavond verloor Al Jazira met 4-2 van Al Wahda, daarna was het eigenlijk direct klaar voor De Boer. De Nederlandse trainer werd afgelopen zomer aangesteld bij de club uit de Emiraten. In de aankondiging van Frank de Boer, maakte de club nog de fout door hem te verwarren met zijn broer Ronald in de berichtgeving. Al Jazira staat op dit moment zevende in de VAE Liga.

Voor De Boer is het nu al de vijfde keer dat hij al rap op straat wordt gezet als coach. Met Ajax haalde de oud-speler nog veel prijzen en successen binnen, maar daarna ging het bergafwaarts met zijn carrière. Zo werd hij in 2016 na veertien wedstrijden ontslagen als coach van Internazionale en daarna na vijf duels als trainer van Crystal Palace. Kort daarna vielen ook zijn avonturen bij Atlanta United en het Nederlands elftal al rap in het water. De Boer had Al Jazira uiteindelijk dertien wedstrijden onder zijn hoede.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.