Hoefkens viert punt als zege: Anderlecht had geen oplossing voor hoge druk

Hoefkens viert punt als zege: "Anderlecht had geen oplossing voor hoge druk"

10-12-2023 23:36
5

In tegenstelling tot Brian Riemer was Carl Hoefkens tevreden over de prestatie van zijn elftal. In de tweede RSC Anderlecht - Standard Luik op minder dan drie dagen tijd hielden de bezoekers ditmaal wel een tastbaar resultaat over: 2-2. Verdiend, oordeelt Hoefkens.

De trainer van Standard zag zijn jongens zelden in de problemen komen. Dat hadden ze te danken aan een gedurfd tactisch plan. "De manier waarop wij hier komen spelen is heel moedig, met veel hoge druk. Anderlecht had daar geen oplossing voor, op twee fases na", analyseert Hoefkens in zijn reactie bij Sporza. Ook in het bekerduel had Standard al de nodige kansen bij elkaar gevoetbald, maar toen ontbrak net dat tikkeltje efficiëntie.

Anderlecht had uiteindelijk een handsbal en bijbehorende strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Over die elfmeter wilde Hoefkens wel wat kwijt. "Als voetballiefhebber ga ik die penalty's nooit aanvaarden. Het is een moeilijke fase, ik weet het niet", blijft hij enigszins in het ongewisse.

Hoe dan ook was Hoefkens niet helemaal te spreken over de leiding van Jonathan Lardot. Naar eigen zeggen "ergerde" hij zich. "De fout van Ngoy vond ik heel bizar, 40 seconden terugkeren op een fout die gebeurd is, vind ik ook heel bizar." Los daarvan lijkt Standard weer een basis te hebben om op verder te bouwen, ondanks de eerder magere negende plek in de tussenstand. "Vandaag hebben we een gigantische stap voorwaarts gezet", meent Hoefkens.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.