Oud-Heverlee Leuven ontsnapt na strafschoppen tegen Knokke

06-12-2023 22:49
3

Voor Knokke zat er woensdag in de Beker van België geen nieuwe stunt in. Tegen Oud-Heverlee Leuven kwam het heel goed voor de dag, maar na strafschoppen wist OHL zich te plaatsen voor de volgende ronde.

In de vorige ronde van de Beker van België wist Knokke nog te stunten door KV Mechelen te elimineren. De ploeg uit Eerste Nationale klopte Malinwa na strafschoppen. Het was meteen de laatste match van Steven Defour als trainer van KV Mechelen. Oud-Heverlee Leuven was in de vorige ronde met 5-0 te sterk voor Eendracht Elene-Grotenberge.

Bij de bezoekers kwamen Dom, Maziz, N'Dri en Nsingi in de ploeg. OHL kwam er woensdag snel achter dat Knokke toch een niveautje hoger was dan Eendracht Elene-Grotenberge. In de eerste vijf minuten was de thuisploeg meteen een paar keer gevaarlijk. Pas na 20 minuten kwam OHL eindelijk piepen en na 24 minuten kwam het zelfs tegen de verhoudingen in op voorsprong. Dom opende de score.

Na de 0-1 veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het was Kokke dat voor het meeste gevaar zorgde. Het was niet altijd duidelijk wie de eersteklassers was. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Knokke dan toch de verdiende gelijkmaker op het bord. Na een corner kipte Pieters raak.

In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer. Opstootjes waren er wel genoeg. De trainers van beide clubs kregen rood. Ook in de tribunes was er heibel. Uiteindelijk keerde de rust terug en kregen we verlengingen. Ook daarin vielen er geen doelpunten. Strafschoppen moesten beslissen over de kwalificatie. Daain was OHL net wat sterker en bekert dus verder.