Geen Turkse plezierreis voor Club Brugge: “Belangrijk voor het vervolg”
De Cuyper blikt vooruit op Besiktas - Club Brugge

Geen Turkse plezierreis voor Club Brugge: “Belangrijk voor het vervolg”

29-11-2023 20:00
1

Club Brugge is al zeker van de volgende ronde van de Conference League, maar de match tegen Besiktas van donderdag wordt serieus genomen. Blauw-Zwart wil immers groep D winnen. Dat bevestigde Maxim De Cuyper woensdag tijdens een persconferentie.

Club Brugge is dit seizoen nog ongeslagen in de groepsfase van de Conference League. Het is niet de bedoeling dat daar op de vijfde speeldag verandering in komt. De Cuyper heeft alvast zin in het duel op Turkse bodem. “Ik droomde van Europees voetbal toen ik klein was en nu mag ik meestrijden op het veld.”

Tegen Besiktas gaat Club Brugge voor niets minder dan de overwinning. “Het doel voor morgen is duidelijk: de drie punten pakken en zo de eerste plaats verzekeren in onze groep”, aldus de linkerflankspeler van Club Brugge.

Van onderschatting is geen sprake. "Het is een belangrijke wedstrijd voor het vervolg van onze Europese campagne om meteen die ronde verder te staan, dus we zullen er staan", stelde De Cuyper nog.

De voorbereiding in Turkije loopt voor Club Brugge niet perfect. De regen heeft het veld zwaar gemaakt en de Turken hoopten eigenlijk dat Blauw-Zwart een training in het stadion zou overslaan. Club Brugge trainde uiteindelijk wel op Turkse bodem.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.