Overwinteren in Europa: KAA Gent zit op rozen in Groep B

Overwinteren in Europa: KAA Gent zit op rozen in Groep B

29-11-2023 17:00 Laatste update: 30-11-2023 15:30
10

De UEFA Europa Conference League nadert een spannende ontknoping. KAA Gent bevindt zich in een sterke positie om de knock-outfase te bereiken. Met 10 punten uit vier wedstrijden leiden de Buffalo's Groep B. Met nog twee belangrijke wedstrijden te spelen, is echter niets gegarandeerd. VoetbalPrimeur.be verkende de mogelijke paden die Gent naar Europese overwintering kunnen leiden.

Huidige stand in Groep B
KAA Gent is koploper. Gent speelt nog twee matchen, één tegen Zorya Luhansk en één tegen Maccabi Tel Aviv. Gent speelde tegen Zorya Luhansk in de uitmatch 1-1.

Scenario 1: Overwinning of gelijkspel tegen Zorya Luhansk
Situatie: Gent staat voor een thuiswedstrijd tegen Zorya Luhansk. Een overwinning zou de plaats in de knock-outfase verzegelen, terwijl een gelijkspel Gent ook in een sterke positie zou houden.
Uitkomst: Met een overwinning zou Gent op 13 punten komen, wat onbereikbaar is voor de andere teams in de groep. Bij een gelijkspel zou Gent 11 punten behalen, genoeg om voor te blijven op Zorya Luhansk, zelfs als Zorya de laatste wedstrijd wint.

Scenario 2: Verlies tegen Zorya Luhansk en overwinning of gelijkspel tegen Maccabi Tel Aviv
Situatie: Als Gent verliest van Zorya Luhansk, zal Gent op 10 punten blijven. De laatste groepswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv wordt dan cruciaal.
Uitkomst: Speelt Gent dan gelijk of wint het team van Hein Vanhaezebrouck van Maccabi Tel Aviv in dit geval? Dan plaatst Gent zich voor de knock-outfase. Zorya Luhansk kan Gent dan niet meer inhalen.

Scenario 3: Twee nederlagen Gent
Situatie: Als Gent beide resterende wedstrijden verliest, blijven ze steken op 10 punten.
Uitkomst: Verliest Gent beide partijen? Dan is er een kleine mogelijkheid dat Gent niet naar de knock-outfase gaat. Zorya Luhansk gaat bij dubbele winst in plaats van Gent door, als Gent geen enkel punt meer pakt in de resterende twee matchen.

Komende match
Voor KAA Gent liggen er diverse mogelijkheden open om door te gaan naar de knock-outfase van de UEFA Europa Conference League. De prestaties tot nu toe plaatst Gent in een gunstige positie, maar de uitkomst hangt af van de resultaten in de komende wedstrijden. De Buffalo's zijn in ieder geval uiterst dichtbij overwintering. Gent kan zich donderdagavond  tijdens de match tegen Zorya Luhansk al plaatsen bij minimaal een gelijkspel. Die match begint om 18:45 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.