Leão vertelt bizar verhaal over transferflop: Kwamen me nooit ophalen

Leão vertelt bizar verhaal over transferflop: "Kwamen me nooit ophalen"

28-11-2023 13:29 Laatste update: 13:42

Rafael Leão zag op een hele nare manier de transfer naar zijn droomclub Benfica uiteenspatten. Nadat de huidige aanvaller van AC Milan simpelweg niks meer hoorde van de club, ging hij aan de slag bij aartsrivaal Sporting Portugal.

Leão is sinds kinds af aan Benfica-fan en woonde in hetzelfde gebouw als een directeur van de club. "Hij zag mij voetballen en door hem werd ik gevraagd om bij Benfica te spelen", vertelt de Portuges international bij Kick ’t Met. Een talkshow van Ziggo Sport. "Ik mocht eerst drie weken bij een sattelietclub van Benfica aan de slag. Hierna kon ik een contract tekenen. Voordat ik dit deed vroeg ik of het mogelijk was om naar trainingen en huis gebracht te worden. Na het tekenen heb ik een week lang niks meer van ze gehoord en ik werd nooit opgehaald."
 
De vader van Leão schreef hierom een brief aan de club, maar hier kwam geen reactie op. "Toen hebben we Sporting benaderd en zo ben ik daar terechtgekomen. Mijn hele familie en ikzelf waren Benfica fans, dus ik was zeer boos. Het was mijn droom om voor Benfica te spelen", vervolgt de buitenspeler van AC Milan. Rui Costa is de huidige directeur voetbalzaken bij De Adelaars en wist van dit verhaal. "Toen hij mijn vader zag, bood hij zijn excuses aan", vertelt Leão.
 
Rafael Leão speelde drie wedstrijden in het eerste van Sporting. In 2018 vertrok hij naar Lille om vervolgens in 2019 een transfer te maken naar AC Milan. Met de Milanezen werd hij in 2022 landskampioen.