Oekraïense media: 'Instabiliteit is het woord dat Antwerp nauwkeurig beschrijft'

Oekraïense media: 'Instabiliteit is het woord dat Antwerp nauwkeurig beschrijft'

28-11-2023 10:00 Laatste update: 15:30
3

Royal Antwerp FC speelt op dinsdagavond tegen Shakhtar Donetsk. Voor Mark van Bommel en Antwerp is dit de allerlaatste kans om nog enige aanspraak te maken op Europese overwintering. VoetbalPrimeur.be bekeek wat de Oekraïense media schreven over het Champions League-affiche.

De vorige ontmoeting
De teams kennen geen rijke onderlinge historie. ‘Slechts één keer speelden de teams tegen elkaar en dat was afgelopen maand. Op 4 oktober van dit jaar ontmoetten ze elkaar in een duel in stadion De Bosuil. De eerste helft was een complete mislukking voor de 'mijnwerkers', maar na de pauze brachten Danylo Sikan’s dubbele doelpunt en Yaroslav Rakitskyi zijn doelpunt de overwinning met een score van 3-2. En zelfs de bovengenoemde strafschop in de 90e + 7e minuut hielp niet - de aanvoerder (Toby Alderweireld, red.) van de Belgen raakte op dat moment het doel niet’, schreef AU-Football.

Instabiel Antwerp
In Oekraïne is het opgevallen dat Antwerp momenteel niet in topvorm is. ‘Instabiliteit is het belangrijkste woord dat het huidige seizoen van de Belgische ploeg nauwkeurig beschrijft. In het kampioenschap staat Antwerp op de vijfde plaats, met een achterstand van maar liefst 11 punten op leider Union SG. Gedurende 15 ronden was er pas eind september consistentie. Toen speelde Antwerp drie keer op rij in de Jupiler League met een score van 0-0. In totaal heeft de ploeg van Van Bommel slechts zes overwinningen behaald in het landskampioenschap, waarvan een derde in november werd behaald’, aldus AU-Football.

'Mission Impossible' voor Antwerp
Voor Antwerp is overwinteren in Europa bijna onmogelijk en Football.ua schreef waarom. ‘De ploeg van Mark van Bommel heeft maar één kans om het geluksticket te trekken. En zelfs bij een overwinning zal het nog steeds nodig zijn om Barça (Barcelona, red.) in de laatste ronde te verslaan. En wie weet, in welke conditie en met welke taken de ploeg van Xavi die wedstrijd gaat spelen’, schreef Football.ua.

Ziekenboeg Antwerp
De Oekraïense voetbalwebsite is op de hoogte van de schorsingen en geblesseerden aan Antwerpse kant. 'De belangrijkste middenvelder Jurgen Ekkelenkamp zal deze wedstrijd missen vanwege een schorsing in de vorige wedstrijd van de Champions League tegen Porto. Ook ligt een aantal voetballers in de ziekenboeg, maar de meesten kwamen in het najaar niet eens in actie vanwege een blessure', pende AU-Football.

Voorspelling van de wedstrijd
Bovendien werd er een voorspelling gedaan van de match. 'Vandaag zal de setting van de wedstrijd anders zijn, omdat het de Champions League is. Bovendien zijn er reële kansen om de achtste finales te bereiken en simpelweg een ongelooflijke kans om in ieder geval de play-offs van de Europa League te garanderen. Hiervoor is een gelijkspel voldoende, maar de ploeg van Pusic is tot meer in staat. Voorspelling: overwinning van Shakhtar', aldus AU-Football over de ploeg van trainer Mario Pusic.

Matchdetails
Al met al lijkt overwinteren een onmogelijke opgave voor Antwerp en daar zijn de Oekraïense media zich van bewust. Shakhtar, dat tegen een gehavend Antwerp aantreedt, wordt dan ook gezien als de favoriet van de Champions League-avond. De match begint dinsdagavond om 18.45 in het Hamburgse Volksparkstadion en wordt geleid door de Poolse arbiter Bartosz Frankowski.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.