Geen toptransfer voor Jordan Lukaku: Ze wilden 32 miljoen euro betalen voor hem

Geen toptransfer voor Jordan Lukaku: "Ze wilden 32 miljoen euro betalen voor hem"

22-11-2023 21:19
12

Jordan Lukaku werd een grote carrière bestempeld en leek een soortgelijk parcours als broer Romelu te gaan lopen. De linksachter zit echter in een sukkelstraatje en komt momenteel uit voor Adanaspor. Lukaku had ook een ander carrièreverloop kunnen hebben.

Na zijn debuut bij RSC Anderlecht trok Lukaku richting KV Oostende, waar hij zich in de kijker speelde van buitenlandse clubs. Hij trok uiteindelijk richting Lazio, waar hij aanvankelijk ook flink mocht spelen. Maar ook daar liep het fout af.

"Hij werd slecht begeleid tijdens zijn periode bij Lazio", vertelt zijn vader Roger Lukaku in Het Belang van Limburg. "Monaco wilde op een gegeven moment 32 miljoen euro betalen om hem aan te werven en hij zou zes tot zeven miljoen per jaar hebben verdiend. Maar Lazio weigerde."

Volgens Roger was het ook duidelijk dat zijn zoon richting AS Monaco had moeten vertrekken. Daar zou hij ook bij geholpen hebben. "Jordan had me moeten waarschuwen. Ik zou hebben gepusht", klinkt het.

Lukaku raakte uiteindelijk geblesseerd bij Lazio en niet meer in de ploeg. Hij werd uiteindelijk verhuurd aan Royal Antwerp FC en Vicenza, waarna hij in de zomer van 2022 transfervrij richting Ponferradina trok. Dat werd geen succes. Afgelopen zomer trok hij naar de Turkse tweedeklasser Adanaspor.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.