Saief blikt terug op moeilijke periode: Hopelijk snel weer in vrede leven

Saief blikt terug op moeilijke periode: "Hopelijk snel weer in vrede leven"

23-11-2023 21:33
9

De aanvallen van Hamas op 7 oktober blijven nog steeds nazinderen. Onder andere bij Kenny Saief, die momenteel zijn brood verdient in Azerbeidzjan. Hij vertoeft momenteel misschien niet in Israël, maar ook bij hem zorgt de oorlog voor heel wat stress.

"Het is een heel moeilijke periode", zegt de Amerikaanse Israëliër in The Athletic. Saief werd geboren in de Verenigde Staten, maar keerde op driejarige leeftijd terug naar Israël. Daar woont zijn moeder ook nog steeds. “Ik ken nogal wat mensen in het leger. Dit is een tijd waarin we verenigd moeten zijn. Ik hoop dat de ontvoerde mensen snel naar hun families kunnen terugkeren en dat het verhaal snel voorbij zal zijn", geeft hij aan.

Ook voor de Israëlische voetballers is het een moeilijke periode, weet Saief. "Ik heb vrienden die voetbal spelen in Israël. Ze wachten tot alles weer normaal wordt. Ik hoop dat we snel weer in vrede kunnen leven", aldus de ex-speler van RSC Anderlecht en KAA Gent.

Voor Saief is het ook duidelijk dat er een einde moet komen aan de oorlog tussen Israël en Hamas. "Mensen moeten begrijpen dat een terroristische organisatie ons, onze families en onze vrienden heeft aangevallen. De daad van Hamas is onmenselijk. Wat iedereen moet zeggen is dat we Palestina moeten bevrijden van Hamas", besluit hij.

Saief maakte in ons land vooral naam als speler van RSC Anderlecht en KAA Gent en werd ook één keer Belgisch kampioen. Daarna kwam Saief nog uit voor Cincinnati, Lechia Gdanks, FC Ashdod en uiteindelijk Neftchi Baku.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.