Matazo kan leven met draw tegen Spanje: Eerlijk gezegd is dit een goed resultaat

Matazo kan leven met draw tegen Spanje: "Eerlijk gezegd is dit een goed resultaat"

21-11-2023 22:31
1

De Jonge Duivels hebben ervoor moeten knokken, maar sloten hun vijfde EK-kwalificatieduel af met een 1-1-gelijkspel tegen Spanje. Aangezien dat land de ongeslagen koploper was/is in de poule, kan aanvoerder Eliot Matazo daar best mee leven.

De middenvelder van AS Monaco stak niet onder stoelen of banken dat de Belgische beloften het lastig hadden. "Eerlijk gezegd is dit een goed resultaat. We hebben afgezien in de eerste helft", geeft hij grif toe bij Proximus Pickx. Na de rust ging het beter. "In de tweede helft hebben we ons herpakt. Het was een goede test en we hebben mentaliteit getoond."

Dankzij een strafschopdoelpunt van Arne Engels klommen de beloften zelfs op voorsprong na 64 minuten. Haast meteen trokken de Spanjaarden de bordjes echter in evenwicht. "Jammer genoeg hebben we onze voorsprong niet kunnen vasthouden", zucht Matazo. "Toch verdienen al mijn medemaats een pluim voor hun inspanningen om het gelijkspel vast te houden."

Zoals verwacht eiste Spanje het leeuwendeel van het balbezit op. Vooral de driehoek op het middenveld was erg comfortabel aan de bal, met Barça-product Fermín López als exponent. "Die drie waren sterk", moet ook Matazo toegeven. "Ze zijn klein en mobiel, moeilijk om te dekken." Op conditioneel vlak hebben ze blijkbaar wel nog werk. "Nadien kregen ze het fysiek moeilijker en dat leverde ons ruimtes op in het midden en op de zijkanten. Daardoor konden we een doelpunt maken."