Swerts over Spaanse U21: “Jonge Duivels mogen zeker niet naïef spelen”

Swerts over Spaanse U21: “Jonge Duivels mogen zeker niet naïef spelen”

21 november - 07:47 Laatste update: 08:15

De Jonge Duivels nemen het dinsdagavond op tegen de Spaanse U21 namens de EK-kwalificatie. De Europese vicekampioen staat eerste in de groep met een perfect parcours.

De Jonge Duivels verloren afgelopen speeldag van Schotland. “Qua statistieken was de match tegen Schotland eigenlijk onze beste wedstrijd”, zegt bondscoach Gill Swerts aan Het Nieuwsblad. “Alleen stellen die statistieken niks voor als je verliest. Maar er zijn genoeg momenten die we gaan meenemen naar de volgende match.”

Swerts kijkt nu naar de match tegen Spanje. “We hebben erover gesproken als groep en alle neuzen staan nu in dezelfde richting om wel een resultaat te halen tegen Spanje. Ik verwacht een minder gesloten wedstrijd. Spanje is een ploeg die de tegenstander laat voetballen. Het zou voor ons een kwestie worden van op de juiste manier met die ruimtes om te gaan en zeker niet naïef te spelen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.