Vandereycken: 'Debast en Vertonghen zouden samen moeten spelen bij Rode Duivels'

Vandereycken: 'Debast en Vertonghen zouden samen moeten spelen bij Rode Duivels'

13-11-2023 09:15 Laatste update: 09:23
17

René Vandereycken bekeek de wedstrijd tussen KAA Gent en RSC Anderlecht. De voormalige middenvelder van beide teams was onder de indruk van Zeno Debast. Hij pleit ervoor dat Debast naast Jan Vertonghen zou spelen bij de Rode Duivels.

Vandereycken merkte op dat Debast goed ingreep tijdens de match. 'Vooral Debast heeft een aantal keer goed geïntercepteerd op ballen in de voet van de Gentse spitsen, om daarna heel zuiver uit te voetballen', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Volgens de voormalig bondscoach van de Rode Duivels kan Debast prima meedraaien bij de Rode Duivels. 'Wat mij betreft liggen zijn prestaties en kwaliteiten heel dicht bij die van Faes en Vanheusden, zijn concurrenten voor een plaats centraal achterin bij de Rode Duivels', pende Vandereycken.

De ex-trainer van KAA Gent en RSC Anderlecht ziet kansen voor Debast om een plek te veroveren bij de nationale ploeg. 'Niet dat Faes het niet goed doet bij de Rode Duivels, maar altijd honderd procent overtuigend is hij ook nog niet geweest', schreef Vandereycken.

Bovendien merkt Vandereycken op dat Debast nog een voordeel heeft. 'Debast heeft het voordeel dat hij de automatismen van zijn samenwerking met Jan Vertonghen bij Anderlecht kan meenemen naar de nationale ploeg', aldus Vandereycken.

Anderlecht, met Debast en Vertonghen, staat op de tweede plaats in de Jupiler Pro League met 28 punten uit 14 wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.