Fellaini gaat door en heeft één aanbieding uit Europa: Ik sluit geen deuren

Fellaini gaat door en heeft één aanbieding uit Europa: "Ik sluit geen deuren"

06-11-2023 22:29
4

Marouane Fellaini wil nog één voetbalavontuur aangaan. Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat hij eind dit kalenderjaar vertrekt bij het Chinese Shandong Taishan, waar hij sinds 2019 aan de bak is. Een terugkeer naar Europa behoort tot de mogelijkheden, meldt hij nu. Zelfs België is niet uitgesloten.

Zijn trainer bij Shandong kondigde zaterdag op een persconferentie aan dat Fellaini zijn schoenen aan de haak zou hangen. Zijn makelaar was er vervolgens als de kippen bij om dat nieuws te ontkrachten: een afscheid uit China komt eraan, maar de gewezen Rode Duivel wil nog één uitdaging. "Ik heb verschillende aanbiedingen, waaronder één uit Europa. Ik wil nog één of twee jaar plezier puren", onthult Fellaini zelf nu bij La Dernière Heure.

Over zijn fysieke capaciteiten hoort niet getwijfeld te worden. Naar eigen zeggen is hij nog in topvorm. "Je kunt mijn statistieken nagaan: ik speel mijn wedstrijden en ik vraag nooit om een vervanging", klinkt het. Misschien duurt de recuperatie iets langer dan voordien, maar dat vindt Fellaini niet meer dan logisch. "De machine veroudert, maar ik verzorg mezelf goed."

Dit najaar komt Fellaini normaal gezien nog vier keer in actie voor Shandong Taishan. De Chinese competitie zit er net op (zijn club eindigde als tweede), maar er staan nog een bekerfinale en drie groepswedstrijden in de Aziatische Champions League op het programma. Daarna verandert Big Fella nog één keer van club. Durft hij nog te kiezen voor een club uit de Jupiler Pro League? "Zoals ik al zei: ik sluit geen deuren", laat hij het achterste van zijn tong niet zien.