KV Mechelen ligt uit de beker, Knokke haalt het na strafschoppen

31-10-2023 22:54
13

In de Beker van België heeft Knokke dinsdag voor een stunt gezorgd. Het schakelde immers KV Mechelen na strafschoppen uit.

In de Jupiler Pro League is KV Mechelen al een tijdje op de dool. De zorgen zijn er bij Malinwa dinsdag niet minder op geworden. In plaats van vertrouwen te tanken bij de ploeg uit Eerste Klasse Amateurs deed Mechelen het omgekeerde aan de kust.

Weinig om het lijf
In de eerste helft zag Mechelen nog twee pogingen van de lijn gekeerd worden, maar indrukwekkend was het spel van de bezoekers zeker niet. Ook na de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Met een 0-0 op het bord na 90 minuten moesten verlengingen voor het verschil zorgen.

Eén misser fataal
In de tweede verlenging leek Mrabti de verlosser te worden van Mechelen, maar Knokke scoorde alsnog tegen. Aanvoerder Vanraefelghem dwong strafschoppen af. Vanlerberghe miste de eerste penalty van Mechelen. Daarna bleef de andere strafschopnemers foutloos. Coninckx mocht de beslissende nemen en kegelde Mechelen uit de Croky Cup.